• 'Dier in beeld', fotograaf Renée Dannis

Cultuurmenu Groningen 2017 – 2018

Kunstdiscipline: beeldend

Groep 3 en 4

Project: DIER IN BEELD
In de Kunst-op-Straatcollectie van Groningen zitten veel dieren, zoals Het Veulen van Wladimir de Vries op de Radesingel en de kikkers van Jan Steen op het Hoge der A. Het project Dier in Beeld van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) staat hierbij stil.

In de introductie bijeenkomst krijg je als docent handvatten aangereikt om zelf met je leerlingen aan de slag te gaan. Hiervoor komt een gastdocent van het CBK naar school. Hij geeft uitleg en bespreekt de lesbrief bij dit project. Daarna volgt een praktische les op school, waarin de leerlingen onder begeleiding van de gastdocent dieren uit de Kunst-op-Straatcollectie bespreken (dit kunnen ook beelden van dieren in de omgeving van de school zijn). Vervolgens maken de leerlingen zelf met papier (of klei) een dier.

Website
Op deze site kunt u informatie vinden over de dieren in de stad Groningen.  Blader door de gids naar: thema > dieren Of klik op deze link.

Praktische informatie
Ruimte: Klaslokaal
Duur van het project: introductiebijeenkomst 45 minuten.
Praktische opdracht op school anderhalf uur door een gastdocent van het CBK Groningen. Wanneer u met de leerlingen met klei wilt werken is het de bedoeling dat de school zelf voor klei zorgt.