• Het blauwe paardje

  • Het blauwe paardje

Cultuurmenu Groningen 2017 – 2018

Kunstdiscipline: beeldend/multidisciplinair

Groep 1 en 2

Project: HET BLAUWE PAARDJE

Een prikkeling van de zintuigen en een verbinding van beeldende kunst, muziek, taal en spel. Het Blauwe Paardje, is een multidisciplinair educatieproject van het Centrum Beeldende Kunst Groningen. De basis van het project is een leskist met daarin onder andere de knuffel Het Blauwe Paardje.

In de kist zit ook een lespakket met opdrachten waar je als leerkracht zelfstandig uit kunt kiezen. Met de opdrachten leren de leerlingen associëren met beelden, experimenteren met materialen en te werken vanuit een verhaal.
Uitgangspunt voor de lessen is het boekje Meneer Kandinsky was een schilder van Daan Remmerts de Vries, dat ook in de leskist is opgenomen. De leskist blijft tijdens het project op school, zodat er steeds gebruik van gemaakt kan worden.

Praktische informatie
Ruimte: Klaslokaal
Duur van het project: Introductie bijeenkomst voor de betrokken leerkrachten op school duurt 45 minuten. De duur van het hele project is 3 à 4 weken

Daarnaast maakt een bezoek aan het CBK onderdeel uit van het project. Dit duurt 45 minuten. Optioneel is een gastles op school. Dit duurt ook 45 minuten